zondag 13 mei 2012

De vangst

Hier volgt dé vangst van de dag!
Ze ligt hier nog wat rond te slingeren, om bewonderd en geaaid te worden, heerlijk!
Na een moeizame start (lees: rommelmarkt 1 = 10 markten voor een entréeprijs van €2), zucht, volgde een aaneenschakeling van puur contentement!
Rommelmarkt 2 was spotgoedkoop. Bij het betreden van de markt (lees: achtertuin van grappig volk die geld inzamelden voor kinderen in Peru, nobel werk, daar houden we ook wel van) zag ik een vintage kinderkeukentje, duidelijk wel wat vergane glorie met nood aan een opsmukbeurt, mààr met de meest schattige schuifjes. Ik bespaarde me de moeite te vragen hoeveel dit me ging kosten. Zeker nadat ik op rm1 bijna (!) €5 euro betaalde voor wat stofresten, letterlijk. Dan botste ik op dit schattige rode stofje, €0,50 was het verdict, idem voor de paarse trui. Toen werd ik wel wat ambitieus zo én nam ik dat snoezige keukentje mee voor €4, wat een koopje! Het moet geschuurd en geschilderd worden, maar ach, het ruwe werk, daar houdt mijn wederhelft wel van.Ter plekke kregen we nog wat tips, altijd handig.
Bleek er vlakbij een heel dorp garageverkoop te doen, daar is het dan ook grandioos misgelopen. Tegen het einde waren we bijna muilezels en hebben we dan maar beslist dat het onverantwoord was het héle dorp te doen.
Voor nog geen €15 nam ik al deze schatten mee naar huis! Ook nog wat boeken, maar die wilden niet op de foto, en dan de zaken forceren, daar hou ik me ook niet mee bezig.
Contentement, dat is wat ik nu voel! Kennen jullie dat, de rommelmarkteuforie?

4 opmerkingen:

  1. Oh, dat keukentje is prachtig! Wát een vondst! Fijne dingen verder ook, jammer dat ik naar wordt van rommelmarkten. Ik kan door de rommel de leuke dingen niet meer zien...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ja, rommelmarkteuforie wanneer we weer eens een heerlijk ouderwets kitcherig bord vinden om onze eclectische stapel in de keukenkast te vervolledigen :D

    BeantwoordenVerwijderen